Lightspeed is het geïntegreerde kassa- en betaalplatform voor ambitieuze ondernemers die willen groeien, buitengewone klantervaringen willen bieden en de toon willen zetten in hun sector.

Lightspeed Inventory

Krijg meer grip op je voorraad, recepturen en marges met Lightspeed Inventory, onze add-on voor automatisch voorraadbeheer speciaal ontwikkeld voor Lightspeed Restaurant. Met Inventory verbeter je de winstgevendheid van je menu, bestel je enkel wat je daadwerkelijk nodig hebt en verminder je voedselverspilling.

Card image

Bespaar geld door je voorraadkosten onder controle te houden

Verhoog je winstmarge met handige planning- en inkooptools om voedselverspilling zo laag mogelijk te houden en maak slimmere aankoopbeslissingen op basis van de feitelijke foodcost per gerecht.

Card image

Bespaar tijd met het plaatsen en opvolgen van bestellingen en leveringen

Spendeer minder tijd aan het aanvullen en bijhouden van je voorraad. Stel automatische periodieke bestellingen in op basis van minimum hoeveelheden per ingrediënt en synchroniseer je voorraad automatisch bij elke binnenkomende levering in de keuken en geplaatste bestelling in het restaurant.

Card image

Krijg meer zicht op de impact van je menuprijzen op je rendement

Gebruik intuïtieve tools voor het creëren en beheren van recepturen met prijssuggesties en hanteer altijd de beste marges per gerecht, voor consistente portiegroottes en gegarandeerde kwaliteit. Update eenvoudig je menuprijzen wanneer de kostprijs van een ingrediënt verandert en haal altijd het meeste uit je menukaart.

Laat je voorraad in jouw voordeel werken.

Je voorraad zelf bijhouden kost tijd, geld en energie. Lightspeed Inventory lost dat voor je op. Met Inventory weet je perfect hoeveel stock je restaurant op voorraad heeft, hoeveel er binnenkomt en hoeveel er wordt verkocht. Daarnaast krijg je een glashelder beeld van hoeveel elk ingrediënt kost, wat het oplevert, en welke winstmarges het meest interessant zijn.

  • Krijg realtime inzicht in het niveau en de waarde van je voorraad per locatie.
  • Creëer recepten op basis van individuele ingrediënten, kostenraming, prijssuggesties en voorbereidingsinstructies.
  • Beheer al je leveranciers op één plek, groepeer producten per leverancier en stel automatische bestellingen in op basis van minimumhoeveelheden.
  • Analyseer de aankoopprijsgeschiedenis van ingrediënten, registreer de verkoopprijs van elk artikel en houd je werkelijke brutowinstpercentage bij.

Inventory stelt ons in staat om onze voorraad nauwkeurig bij te houden over vijf franchisevestigingen en onze online verkoopkanalen. Klanten hebben drie contactpunten: via de app, in de winkels en aan de bar bij het bestellen van een glas of fles. We hebben dus in-house en online verkopen. Lightspeed verbindt deze twee kanalen met elkaar en koppelt daarnaast onze verkoop- en voorraaddata aaneen, wat van Inventory een onzettend handige tool maakt.

Wieteke Teppema

Drop Wine London

Commercieel directeur

Illustrated image

Lightspeed’s 24/7 support.

Alles wat je nodig hebt, wanneer je het nodig hebt. Zonder extra kosten.

  • Onbeperkte 24/7 ondersteuning van onze experts
  • Blijf up-to-date met onze gidsen, webinars, demo’s en video’s
  • Eén-op-één software onboarding sessie
Illustrated image